Sos cumberland

Sos cumberland

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mostek cielęcy

    2 kg
  • Farsz:

  • szynka wędzona

    30 dag
  • boczek wędzony

    15 dag
  • cebula

    2 szt
  • oliwki zielone Smak

    15 dag
  • kajzerka

    2 szt
  • jajka

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • kolendra cała Prymat

    1/2 łyżeczki
  • pieprz czarny grubo mielony

    do smaku
  • sól do smaku

  • imbir mielony

    1/2 łyżeczki
  • zioła prowansalskie

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańczę umyć, ściąć z niej cienko skórkę i pokroić na cienkie paski. Z owocu wycisnąć sok. Skórkę gotować z winem, na małym ogniu, dodać 2 łyżeczki soku pomarańczowego i wystudzić. Galaretkę z porzeczek zagotować z resztą przypraw, wystudzić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Odstawić do lodówki pod przykryciem. Podawać do mięs, ryb i owoców morza.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

konradooo2

23.02.2014 19:35
Smaczne idealne na niedzielny obiad

radosna29

03.06.2013 15:18
jak pieknie wyglada pewnie pychotka

Anulka75

03.07.2012 11:35
smaczne

Anulka75

03.07.2012 11:34
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat