Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony bass morski z farszem kolendrowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świeża ryba 1 szt/os
czosnek 5 ząbków
świeża kolendra 1 pęczek
papryczka chilli 0.5 szt
cytryna 1 szt
masło
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony bass morski z farszem kolendrowym

W moździerzu wyrabiamy na masę: czosnek, kolendrę, chilli oraz startą skórkę z cytryny.
Rybę oczyszczamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Do środka wkładamy nasz zielony farsz.
Rybę zawijamy w folię natłuszczoną masłem i pieczemy w temp 190 stopni około 25 minut.
Podajemy skropioną cytryną oraz z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 03.06.2012 10:59
Świetnie podany ! Wspaniale doprawiony :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak