Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka cynamonowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier puder 500 g
zmielone migdały 600 g
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka
skórka z cytryny z połowy
galaretka jabłkowa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka cynamonowe

Ubić białka dodając pod koniec cukier puder. Odłożyć 5 łyżek piany z białek. Dodać migdały, cynamon, skórkę cytrynową, galaretkę, delikatnie wymieszać. Masę przykryć ściereczką, wstawić na pół godziny do lodówki. Schłodzoną masę układać porcjami na posypanej cukrem stolnicy. Każdą porcję rozwałkować, wycinać gwiazdki lub inne wzory. Ułożyć je na płaskiej blasze, posmarować odłożona piana z białek. Pozostawić na godzinę żeby obeschły. Piec ok. 15 min w temp. 175 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak