Lody parfait z sera feta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • białko

    8 szt
  • żółtko jajek

    8 szt
  • cukier puder

    200 g
  • śmietanka 36%

    400 g
  • ser feta

    500 g
  • miód

    200 g
  • migdały prażone

    200 g
  • konfitura jabłkowa

    150 g

Do smaku

  • Cynamon mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Za pomocą miksera na sztywno ubić białka jaj z cukrem pudrem, zmniejszyć prędkość i stopniowo dodawać na przemian żółtka, ser feta i miód. Na końcu dodać płatki migdałowe, konfiturę jabłkową i ubitą wcześniej śmietanę. Wąską foremkę do ciasta wyłożyć folią spożywczą. Do foremki przełożyć przygotowaną masę i włożyć do zamrażalnika na co najmniej 8 godzin. Podawać z sosem wiśniowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 24.05.2017 15:35
pyszna propozycja
ilka01 23.05.2017 12:35
pyszności ....:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat