Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina Kolumba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 800 g
cebule 3
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina Kolumba

Wołowinę pokroić na małe kawałki. cebule i czosnek obrać. czosnek pokroić w plasterki, cebulę posiekać, wrzucić do rondla z olejem i podsmażyć. Dodać mięso. Papryczkę pokroić w kostkę i dołożyć do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i sproszkowaną papryką. całość oprószyć mąką. Dolać szklankę wody, włożyć pomidory z puszki i dusić pod przykryciem ok. 40 minut. Dodać odsączona z zalewy fasolkę i kukurydzę, dusić 10 minut. Przed podaniem danie posypać bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 27.11.2012 19:37
pycha
Małgorzata106 25.07.2012 20:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak