Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna wołowina z warzywami

5.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Orientalne w smaku danie, które bez problemu przygotujesz w swoim domu.

Składniki:

Składniki

olej 1 łyżka
czosnek 2 ząbek
imbir 1 szczypta
wołowina 100 gramów
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypta
papryka czerwona 0.5 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
brokuł 0.25 sztuki
pasta chili 1 łyżka
sos ostrygowy 2 łyżki
chili 1 łyżeczka
cukier brązowy 1 łyżeczka
woda 100 mililitrów

Dodatki

ryż gramów
sezam garść
zielona cebulka pęczek
limonka sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna wołowina z warzywami

Na rozgrzaną patelnie wlej olej oraz dodaj czosnek, imbir i pokrojoną w paski wołowinę.

Podsmaż na mocnym ogniu przez kilka minut, aż mięso będzie lekko brązowe.

Następnie dopraw świeżo zmielonym pieprzem i dodaj czerwoną paprykę, czerwona cebule, brokuły pastę chili, sos ostrygowy, brązowy cukier i mielone chili.

Delikatnie przesmaż mięso z warzywami, ale nie za długo. Na samym końcu wlej wodę i wymieszaj wszystko razem, aż powstanie sos.

Jeśli sos jest zbyt rzadki, zredukuj go na patelni przez kilka minut. Najlepiej podawać je z prażonym sezamem, zieloną cebulką i sokiem z limonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 28.02.2019 09:13
Smakowite danie;)
bietka 30.05.2018 18:16
Bardzo smaczne jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak