Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami
Skorupki napełnić masą jajeczno-pieczarkową. Faszerowane jajka posmarować rozbełtanym jajkiem, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor.
cebula dymka ze szczypiorkiem | 1/2 sztuki |
majonez tradycyjny | 1 łyżeczka |
olej do smażenia | 3 łyżki |
Musztarda sarepska Prymat | 1/2 łyżeczki |
pieprz do smaku | 1 szczypta |
sól do smaku | 3 szczypty |
śmietana kwaśna | 2 łyżeczki |
pieczarki | 5 sztuk |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 4 łyżki |
natka pietruszki | 2 szczypty |
jajko | 1 rozkłócone |
jajko ugotowane na twardo | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: