Marchewka z grzybami

Marchewka z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    75 dag
  • śmietana 18 proc

    1/2 szlkanki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • sól, cukier, pieprz

    do smaku
  • olej

  • grzyby

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obrać, umyć, pokroić w plasterki i ugotować w lekko posłodzonej i osolonej wodzie. Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić na plasterki. Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, przyprawić pieprzem i smażyć ok. 10 minut. W oddzielnym naczyniu z mąki i oleju zrobić białą zasmażkę. Do pieczarek dodać ugotowaną marchewkę, wlać zasmażkę, wymieszać i podgrzewać. Dodac śmietanę i cały czas podgrzewać mieszając - nie gotować. Podawać z ziemniakami, lub jako danie kolacyjne z pieczywem. Można posypać siekanym koperkiem i pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

06.07.2011 10:10
też tak nie próbowałam ale spróbuję

Magda60

20.06.2011 21:47
super

Magda60

20.06.2011 21:46
apetyczne

Magda60

20.06.2011 21:46
apetyczne

gacopierz23

11.05.2011 10:50
takiego połączenia jeszcze nie próbowałam

anemon

08.04.2011 06:56
To musi być pyszne, fajne połączenie.

maciek7

15.02.2011 17:57
ciekawe połączenie

mala2021

11.02.2011 10:35
spróbuję,tego jeszcze nie jadłam

Marzena40

01.02.2011 09:56
super pomysł

cukiereczek

22.01.2011 16:24
Mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat