Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z warzywami z patelni.
1 łyżka przyprawy do kurczaka
75 dag mrożonki -warzywa na patelnię- bez sosu i przypraw
1 cebula
1 łyżka masła
ew. ok.5-7 pieczarek
sól,pieprz ziołowy do smaku
2 szczypty czosnku granulowanego
olej do smażenia
3lyżki sosu sojowego
0,5 łyżeczki papryki mielonej ostrej
1 płaska łyżeczka papryki mielonej słodkiej
Umyte i osuszone filety kurczaka natrzeć przyprawą do kurczaka i obsmażyć na oleju z obu stron.Zdjąć z patelni.Wrzucić na nią pokrojoną w kostkę cebulę i masło a gdy się podsmaży mrożone warzywa .Ułożyć na nich piersi kurczaka i podlać kilkoma łyżkami wody,sosem sojowym.Oprószyć paprykami,czosnkiem granulowanym.Dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki.Dusić pod przykryciem co pewien czas przemieszać.Doprawić ew. solą i pieprzem. Na dużego głoda proponuję wzbogacić danie np. ryżem ugotowanym na sypko.