Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na czerwono

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 szklanka
pomidory z puszki 3 łyżki
bazylia 1/2 łyzeczki
pierś z kurczaka 1 szt
masło 1 łyzeczka
pietruszka zielona
ketchup 1 łyżka
papryka czerwona 1/3 szt
cebula 1/2 szt
sól
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na czerwono

Makron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Po ugotowaniu odcedzamy go. Na patelni na maśle podsmażamy piórka cebuli z dodatkiem pokrojonej w paski czerwonej papryki. Pierś z kurczaka kroimy w kawałki kropimy sosem sojowym ostawiamy do lodówki na 15 min. Następnie dodajemy na patelnię do papryki i cebuli. Gdy papryka i cebula zmiękną a kurczak podsmaży się dodajemy pomidory z puszki. Mieszamy doprawiamy solą ,bazylią. Dodajemy makaron i łyżkę ketchupu -mieszamy. Doprawiamy pieprzem, dodajemy natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 03.08.2012 14:52
wygląda smakowicie
Rafał10 15.04.2012 11:24
Makaronik pod każdą postacią :) zawsze zamiast ketchapu dodaję przecier pomidorowy, ale jak go nie będę miała to zrobię tak jak Ty :)
agunesu 15.04.2012 10:27
super przepis
Piotr24 15.04.2012 09:11
jeśli smakuje tak jak wygląda to koniecznie muszę spróbować ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak