Mini kebaby na patyku

Mini kebaby na patyku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1/2 kg
  • jajka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • przyprawa do kebaba

    1 łyżka
  • woda gazowana

    100 ml
  • sól morska

  • bułka tarta

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mini kebaby na patyku
Mięso łopatki zmielić w maszynce elektrycznej wraz z czosnkiem,
Krok 2 - Mini kebaby na patyku
wymieszać z dodatkiem 2 jajek, cebuli, morskiej soli, odrobiny bułki tartej,
Krok 3 - Mini kebaby na patyku
doprawić naturalną przyprawą do kebaba.
Krok 4 - Mini kebaby na patyku
Tak przygotowaną masą mięsną nadziewać na patyczki do szaszłyków (wcześniej namoczone w wodzie)
Krok 5 - Mini kebaby na patyku
Smażyć je na patelni grillowej obracając mięso, żeby się równomiernie zrumieniło.
Krok 6 - Mini kebaby na patyku
Można podać je z ryżem przygotowanym z curry i dodatkiem sosu jogurtowo-koperkowego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

21.04.2012 16:22
ja z reguły robię cieniutkie, a długie. Takie pęczniutkie też wypróbuje

Beatris

02.04.2012 09:16
Często takie robię na grilla. Moje dzieci za nimi przepadają.

Misiabe

01.04.2012 21:41
Ciekawy przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat