Prowansalskie spaghetti

Prowansalskie spaghetti

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spaghetti

    50 dag
  • cebula

    2 szt
  • mielone mięso

    80 dag
  • pomidory

    1 kg
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżeczki
  • śmietana

    1 łyżka
  • zioła prowansalskie

  • bazylia

  • pieprz, sól, Przyprawa uniwersalna kucharek.

  • żółty ser starty

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Mięso podsmażamy na oleju. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wsypujemy do mięsa. Dodajemy obrane, pokrojone pomidory. Dusimy. Doprawiamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, śmietanę, ser. mieszamy. Sosem polewamy makaron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat