Smażony ser manchego

Smażony ser manchego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser

    200 g (manchego)
  • mąka

    3 łyżki
  • sól

    . .
  • pieprz czarny mielony

    . .
  • woda

    1 łyżeczka
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • olej do smażenia

    . .
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser pokroić w 2 cm kostkę. Mąkę doprawić solą i pieprzem. Jajko rozmieszać widelecem, dodać szczyptę soli. Kawałki sera obtaczać w mące, następnie maczać w jajku, a na koniec w bułce tartej, mocno dociskając, aby panierka nie odeszła w trakcie smażenia. Wrzucić do rondla wypełnionego mocno rozgrzanym olejem i smażyć ok. 2 minuty na dużym ogniu. Wyjąć łyżką cedzakową, a następnie wyłożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawać z pokrojonymi w plasterki pomidorami i ogórkami oraz z czosnkowym dipem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika188

07.07.2010 21:11
polecam

brygida

04.07.2010 19:06
ciekawe i to bardzo

darek6

04.07.2010 16:39
:) dziwne

Zośka1

04.07.2010 15:34
dziwne:)(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat