Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z makaronem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron krajanka 20 dag
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 5 dag
kalarepka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
śmietana 150 ml
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do zup w płynie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z makaronem

Jarzyny umyć, obrać i pokroić w zapałki. Zagotować 1,4 litra, włożyć jarzyny z cebulą obraną. Makaron ugotować wg przepisu, odcedzić. Gdy jarzyny będą miękkie, rozprowadzić śmietanę w zupie, doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą w płynie do zup. Natkę pietruszki posiekać oraz koperek. Do zupy dodać makaron, wymieszać. Zupę posypać natką pietruszki oraz koperkiem.


mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak