Bryndzolki

Bryndzolki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bryndza

    ok50 dag
  • jajka

    3
  • mąka pszenna

    10 dag
  • masło

    2 łyżki
  • gęsta śmietana

    pół szklanki
  • posiekany szczypiorek

  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • sól

  • ziemniaki ugotowane

    w mundurkach dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bryndzę zmielić z ostudzonymi i obranymi ziemniakami,dodać żółtka,połowę szczypiorku,mieloną paprykę,gałkę,odrobinę cukru i soli.Utrzeć.Białka ubić z solą,dodać do masy i powoli wymieszać.Z ciasta uformować wałek i kroić na plastry.Smażyć na złoty kolor.Polać śmietaną i posypać resztką szczypiorku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

05.08.2012 00:10
dobre

iknkirke

21.09.2010 09:15
muszę wypróbować przepis

Kate131

10.09.2010 13:29
JADŁAM OSTATNIO TAKIE.PYCHA

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat