Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki ugotowane
20 dag -
śledzie
2 szt -
jabłka
3 szt -
śmietana
10 dag -
masło
6 dag -
jajko
4 szt -
cebula
1 szt -
Kucharek SMAK LATA
2 łyżezczki -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku -
cielęcina
20 pieczona -
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 łyżek -
Ziele angielskie mielone Prymat
do smaku -
Sól ziołowa jodowana Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Forszmak .*.
Naczynia żaroodporne wysmarować masłem i wysypać tarą bułką, włożyć masę i zapiec 30-40 min w temperaturze 180 stopni C.
Potrawa przypomina pasztet.
Komentarze (19)
Załaduj więcej komentarzy (9)