Forszmak .*.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    20 dag
  • śledzie

    2 szt
  • jabłka

    3 szt
  • śmietana

    10 dag
  • masło

    6 dag
  • jajka

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • Kucharek SMAK LATA

    2 łyżezczki
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • cielęcina

    20 pieczona
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • ziele angielskie mielone

    do smaku
  • sól ziołowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso drobno posiekać, dodać przetarte ziemniaki. Wymoczone i sprawione śledzie posiekać, jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki połączyć i ucierać w misce, dodając na przemian jajka, przyprawę Kucharek Smak Lata, śmietanę, pieprz i gałkę muszkatołową Prymat oraz 2 łyżki tartej bułki.

Naczynia żaroodporne wysmarować masłem i wysypać tarą bułką, włożyć masę i zapiec 30-40 min w temperaturze 180 stopni C.

Potrawa przypomina pasztet.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 18.01.2015 00:58
ciekawy przepis
marenka 06.11.2014 08:49
Bardzo pyszne danie:)
wioleczka83 19.10.2014 16:38
ciekawy przepis
Joasiek 18.07.2014 08:06
Apetycznie wygląda.
krokus 12.05.2014 11:15
nigdy nie jadlam, ciekawy przepis
ada.la 08.05.2014 19:42
ciekawy przepis
Iwona56 05.05.2014 19:49
Super wyglada
noninka77 05.05.2014 16:47
muszę coś takiego zrobić bo wygląda apetycznie :))
EWI 05.05.2014 14:30
ciekawy pomysł
Monika78 05.05.2014 08:47
bardzo ciekawe i pięknie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat