Naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1\\2 l
  • mąka

    1 szkl
  • jajka

    2 szt
  • sól, pieprz

  • FARSZ;Szpinak

    500 gram
  • jogurt naturalny

    150 ml
  • 150-200g pieczarek

  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

  • margaryna

    1 łyżka
  • jaja na twardo

    3 szt.
  • ser żółty

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystkie składniki mieszamy razem w wysokiej misce mikserem po otrzymaniu jednolitej konsystencji smażymy najlepiej na margarynie średniej grubości placki
FARSZ;szpinak i pieczarki drobno siekamy,lekko doprawiamy solą i pieprzem i smażymy osobno na margarynie Ugotowane jajka i ser kroimy w kosteczki Niewielki kawałek sera zcieramy na tartce do posypania na wierzchu.Do szpinaku dodajemy usmażone pieczarki jajka ser jogurt i mieszamy wszystko razem podgrzewajac na wolnym ogniu tak aby ser sie rozpuscił.Na koniec farsz doprawiamy do smaku.Nakładamy na usmazone placki i scisle zawijamy.Tak przygotowane nalesniki podgrzewamy w piekarniku przez 5-10 minut.Przed podaniem posypuiemy startym żółtym serem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat