Przepis i sposób przygotowania na: GALARETKA DROBIOWA P.G.
Jajka ugotowa? na twardo, ostudzi?, obra?, ka?de przekroi? w poprzek, w?o?y? na ?rodek naczynia w którym b?d? galaretki ?ó?tkiem do do?u.
Korpus obra? (chrz?stki dla psiaka:D), razem z pr?g? drobno pokroi?.
Pozosta?y 1 litr roso?u zagotowa? razem z li??mi laurowymi, zielem i przekrojonym czosnkiem. Na wrz?cy wrzuci? fasolk? szparagow?, broku?y i kalafiora, gotowa? nie wi?cej ni? minut?. Odcedzi?.
Marchewk? i pietruszk? pokroi? w plastry, natk? poszatkowa?.
Na oko?o jajka u?o?y? warzywa (w ka?dej miseczce, salaterce mniej wi?cej tyle samo), oraz mi?sko ( u mnie wysz?y 2 ?y?ki mi?sa na salaterk?), posypa? natk?. Zala? roso?em. Wstawi? do lodówki na minimum 1 godzin?.
Aby galaretka ?adnie wysz?a z salaterki wystarczy na chwil? w?o?y? j? chwil? ogrza? np w ciep?ej wodzie ( tylko nie zamaczajcie ca?ej :P).