Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
2 szt. -
jogurt naturalny
1 łyżka -
czosnek
1 mały ząbek -
krewetki koktajlowe
80 g -
cytryna
1/2 szt. -
natka pietruszki
1/2 łyżeczki (posiekana) -
Pieprz czarny Prymat w młynku
-
Papryka słodka mielona Prymat
Przepis i sposób przygotowania Jajka faszerowane krewetkami
Do małego rondelka wyciskamy sok z cytryny i wrzucamy skórkę. Dorzucamy krewetki i podlewamy je wodą. Gotujemy około 5 minut, po czym odcedzamy krewetki, kroimy je jak najdrobniej. jajka gotujemy, obieramy i przekrajamy na pół. Oddzielone żółtko mieszkamy z jogurtem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, krewetkami, pietruszką, doprawiamy pieprzem i papryką. Tak przygotowaną masą faszerujemy białka. Jajka przekładamy na blaszkę i zapiekamy w 200˚C do momentu, aż delikatnie się zrumienią.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM
Komentarze (0)