Jajka faszerowane krewetkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt.
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • czosnek

    1 mały ząbek
  • krewetki koktajlowe

    80 g
  • cytryna

    1/2 szt.
  • natka pietruszki

    1/2 łyżeczki (posiekana)
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do małego rondelka wyciskamy sok z cytryny i wrzucamy skórkę. Dorzucamy krewetki i podlewamy je wodą. Gotujemy około 5 minut, po czym odcedzamy krewetki, kroimy je jak najdrobniej. jajka gotujemy, obieramy i przekrajamy na pół. Oddzielone żółtko mieszkamy z jogurtem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, krewetkami, pietruszką, doprawiamy pieprzem i papryką. Tak przygotowaną masą faszerujemy białka. Jajka przekładamy na blaszkę i zapiekamy w 200˚C do momentu, aż delikatnie się zrumienią.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat