Masa ucierana z surowej piany

Masa ucierana z surowej piany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • poziomki

    25 dkg
  • cukier puder

    30 dkg
  • cytryna

    1
  • białka

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poziomki umyc. Białka ubić na pianę. Dodawać po trochu cukru ciągle mieszając. Gdy masy przybędzie zgęstnieje dodawać po 1 łyżce poziomek. Gęstą pulchną masę przyprawić sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat