biała kiełbasa z żurawiną

biała kiełbasa z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    1 kg
  • olej

  • chrzan świeżo starty

    4 łyżki
  • konfitura żurawinowa

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę naciąć w kilku miejscach i zagotować. Zimną kiełbasę położyć w naczyniu żaroodpornym i posmarować olejem. Piec w piekarniku. W tym czasie żurawinę wymieszać z chrzanem. Kiedy tylko kiełbaska zacznie się rumienić posmarować ją żurawinową masą. Zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat