Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z farszem tuńczykowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka żółta 3 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ziemniaki ugotowane 4 sztuki
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
cebula 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
olej 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z farszem tuńczykowym

Paprykę oczyszczamy, dzielimy na 3. Ziemniaki kroimy w kostkę, szczypiorek, jajka, cebulę siekamy. Dodajemy do nich tuńczyka. Doprawiamy całość do smaku, dodajemy zmiażdżony czosnek i dokładnie mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy papryki i zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak