Sos miętowy do mięs

Sos miętowy do mięs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogort naturalny

    1 kubełek
  • czosnek

    1 główka
  • świeża mięta

    8 listków
  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najlepszy jest do tego malakser. Siekamy czosnek drobniutko i liście mięty - jeśli ktoś lubi mięte proponuje dać jej dużo więcej. Wszystko razem mieszamy, miksujemy czy malaksujemy. Najsmaczniejszy jest jeśli postoi chociaż z godzinkę. Rewelacyjny na grilla do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat