Cebule nadziewane mięsem i miąższem z dyni

Cebule nadziewane mięsem i miąższem z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    10 sztuk
  • dynia

    30 dag
  • mięso mielone

    40 dag
  • żółtka

    3 sztuki
  • olej

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • bulion warzywny

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule gotujemy w osolonej wodzie, Przekrawamy na pól, wyciągamy miąższ, siekamy. Miąższ dyni również siekamy i podsmażamy razem z cebulką. Studzimy, dodajemy mięso i żółtka, doprawiamy farsz do smaku. Powstałym farszem nadziewamy połówki cebul. Cebule przekładamy do naczynia do zapiekania. Zalewamy rosołem i zapiekamy w piekarniku 40 minut w 220 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat