Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    4 szklanki
  • włoszczyzna

    200 g
  • mąka

    3 łyżki
  • sól, cukier

    do smaku
  • kalarepa

    1 mała szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować wywar z włoszczyzny wcześniej lub ugotować w całości razem ze startą na tarce kalarepą i później wyjąć włoszczyznę.Zupę zaprawić mąką,zagotować i odstawić.Wlać przegotowane mleko,doprawić i podawać - z kluskami lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

10.03.2012 08:34
bardzo dawno temu robiłam

Goya

30.08.2011 13:05
ciekawe

Edyta31

11.07.2011 01:26
ciekawy przepis

Małgorzata106

28.05.2011 08:57
super

mehia

16.11.2010 08:58
super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat