Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos holenderski do szczupaka lub innych ryb

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 10 dkg
żółtko jajek 4
mąka 10 dkg
ocet
cytryna 1
bulion 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos holenderski do szczupaka lub innych ryb

Masło ubić na śmietanę, włożyć 4 żółtka, łyżkę dobrej mąki, trochę winnego octu i wsypać odrobinę cukru. Wlać tyle bulionu aby sos był zawiesisty, włożyć kilka plastrów cytryny i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 01.09.2010 15:03
muszę wypróbować
Dorota71 01.09.2010 14:26
fajny przepis
Emilia22 01.09.2010 13:30
ciekawy przepis
Emilia22 01.09.2010 13:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak