Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka grecka z serem feta i czarnymi oliwkami
Ogórki obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę lub plastry, jeśli są młode mogą być ze skórką.
Cebulkę obrać i skroić w cienkie półksiężyce a pomidory pokroić w \"ósemkę\".
Pokrojone warzywa wrzucić do miski i skropić sokiem z cytryny. Oliwę wlać do szklanki i dodać do niej zmiażdżony czosnek i oregano, wymieszać i polać warzywa.
Całość solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy oliwki oraz ser feta pokrojony w kostkę. Bardzo delikatnie przemieszać i posypać pietruszką.
Polecam, sałatka jest bardzo prosta w wykonaniu, odznacza się ciekawymi walorami smakowymi, a ponadto jest lekkostrawna, niskokaloryczna oraz bogata w witaminy i mikroelementy.
Smacznego :)