Kurczak Mrsala

Kurczak Mrsala

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    2 szt.
  • pieczarki

    szkl. 1
  • wino

    ml (marsala)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, obtoczyć w mące wymieszanej z solą, czosnkiem granulowanym, pieprzem i oregano a nastepnie usmażyć na patelni na rumiano. Usmazonego kurczaka ściagnąć i na patelnię wrzucić pokrojone pieczarki,, posolić, popieprzyć wlać wino, chwilę poddusić, nastepnie wrzucić kurczaka, wlać pół szklanki bulionu i dusić aż soso zgęstnieje. Podawać z makaronem i sałatką lub duszonymi warzywami z ziołami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat