Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet

    1 szklanka
  • woda

    4 szklanki
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    4-5 łyżek
  • czosnek

  • ziele angielskie

  • miód płynny

    0,5 łyżeczki
  • olej

    1 łyżeczka
  • papryka czerwona

    ok2 kg
  • liść laurowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną i umytą paprykę razem z czosnkiem,zielem i liśćmi ułożyć w słoikach.Z reszty składników przygotować zalewę i gorącą wlewać do słoików.Pasteryzować kilka min.Przydatny zapas na zimę;)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat