Tuńczyk plus makaron rowna sie pycha

Tuńczyk plus makaron rowna sie pycha

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron (obojetnie) u nas tagiatelle zielone z czosnkiem niedzwiedzim

  • 2 ząbki czosnku

  • 2-3 łyzki smietany 18% najlepiej takiej do sosow

  • sól

  • czosnek niedźwiedzi 

  • oliwa

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • pieprz kolorowy ziarnisty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makron ugotować al dente tyle ile osob bedzie jeść. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojona w kostke cebule i drobno posiekany czosnek. Smażymy do zeszklenia, wrzucamy tuńczyka mieszamy, chwile smazymy razem, dodajemy śmietane, przyprawiamy. Zdejmujemy z ognia wrzucamy makaron wszystko mieszamy, podgrzewamy i mozna jeść. Bardzo lubie taki makaron brac ze soba do pracy na obiad. Uwielbiam gdy tuńczyk oblepia makaron.Mozna uzyc dowolnego makraony. Na ostatnim zdjeciu jest ta sama wersja tyle tylko ze z makaronem mie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

17.07.2011 19:58
fajny pomysł

wedith1

08.11.2010 07:26
Tuńczyk + makaron = to coś dla mnie :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat