Przepis i sposób przygotowania na: ogórki kartuskie
Zagotowac wode z cukrem i sola, dodac ocet i goraca zalewa zalac ogorki.
Zamknac. Pasteryzowac 25 minut.
ogórki gruntowe | 2 kg |
cebula | 1 duża |
papryka czerwona | 1 |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 |
czosnek | 3 ząbki |
koper | |
ziele angielskie | |
piprz w ziarnkach | |
woda | 1/2 l |
Gorczyca biała cała Prymat | |
cukier | 10 dag |
ocet 10 % | 100 ml |
sól | 2 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: