Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka po włosku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 60 dag
wędzony boczek 8 plastrów
pieczarki 15 dag
rozmaryn
3 ząbki czosnku
skórka cytrynowa 1 łyżeczka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka po włosku

Mięso umyć,osuszyć,pokroić na 8 kotlecików.Czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszać z oliwą,skórka z cytryny,szczyptą soli i pieprzu.Przygotowaną marynatą skropić mięso i odstawić pod przykryciem do lodówki na 2 godziny. Obraną cebulę i oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki,ułożyć na kotlecikach i udekorować rozmarynem.Każdy kotlecik owinąć paskiem boczku i spiąć wykałaczką. Mięso ułożyć na tackach do grilla.Piec 30 minut.W połowie pieczenia przewrócić na drugą stronę. Podawać z pomidorkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 28.11.2011 08:12
bardzo fajne
Wacław 08.08.2011 14:01
pyszne,fajny przepis
polly66 29.12.2010 18:08
dlaczego w ramach odwetu za me wypowiedzi komentujesz rzeczy sprzed 7 m-ęcy, o których była mowa już kiedyś, i które de facto były dawno zgłoszone? dla lepszego samopoczucia?
Henryka2 29.12.2010 12:18
Dlaczego zdjęcie jest skanem?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak