Pierś indyka po włosku

Pierś indyka po włosku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    60 dag
  • wędzony boczek

    8 plastrów
  • pieczarki

    15 dag
  • rozmaryn

  • 3 ząbki czosnku

  • skórka cytrynowa

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć,osuszyć,pokroić na 8 kotlecików.Czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszać z oliwą,skórka z cytryny,szczyptą soli i pieprzu.Przygotowaną marynatą skropić mięso i odstawić pod przykryciem do lodówki na 2 godziny. Obraną cebulę i oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki,ułożyć na kotlecikach i udekorować rozmarynem.Każdy kotlecik owinąć paskiem boczku i spiąć wykałaczką. Mięso ułożyć na tackach do grilla.Piec 30 minut.W połowie pieczenia przewrócić na drugą stronę. Podawać z pomidorkami koktajlowymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

28.11.2011 08:12
bardzo fajne

Wacław

08.08.2011 14:01
pyszne,fajny przepis

polly66

29.12.2010 18:08
dlaczego w ramach odwetu za me wypowiedzi komentujesz rzeczy sprzed 7 m-ęcy, o których była mowa już kiedyś, i które de facto były dawno zgłoszone? dla lepszego samopoczucia?

Henryka2

29.12.2010 12:18
Dlaczego zdjęcie jest skanem?!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat