Cannelloni z mięsnym farszem i mozzarella

Cannelloni z mięsnym farszem i mozzarella

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    ok 60 dag
  • cebula biała

    1
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • pieprz cayenne

  • cząber

  • sos pomidorowy lub pomidory z puszki

  • mozzarella

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso podsmażyć na patelni z posiekanymi cebulami i czosnkiem,doprawić ziołami.Dodać sos pomidorowy.Dusić 2min. Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną śmietany.Surowy makaron napełnić mięsnym farszem i ułożyć w naczyniu.Na wierzch położyć plastry mozzarelli i polać resztką sosu. Zapiekać ok 30min w rozgrzanym do200stopni piekarniku.Przed podaniem ostudzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mati13

09.09.2011 17:17
dobre

bursztynek

26.02.2011 00:37
fajny przepis, dawno nie miałam cannelloni, czas to zmienić

stokrotka

05.02.2011 16:40
fajne

wiola28a

02.02.2011 23:43
uwielbiam canneloni

accee

01.02.2011 22:35
Lubię

mala2021

30.01.2011 14:32
bardzo smaczne,ja czasami robię z mięsem drobiowym

Ewa92

28.10.2010 16:57
pycha!

wedith1

15.10.2010 20:28
Super danie!

Katarzyna/kate1980

25.09.2010 12:33
super przepis

aranka

23.09.2010 11:07
musi być, pyszne,az ślina leci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat