Zupa jarzynowa po włosku

Zupa jarzynowa po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 szt
  • seler

    150 g
  • por

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kostka warzywna

    1
  • parmezan starty

    100 g
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć i pokroić. Marchewkę i por w ukośne plasterki, seler w paseczki. Zalać 4 szkl wody. Ddać sól, pieprz. Gotować 35 min. Paprykę umyć, pokroić, i razem z kostką dodać do zupy w połowie gotowania. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy wazywa będą miękkie rozlać na talerze, posypac parmezanem na talerzu, udekorować listkami bazyli.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat