Przepis i sposób przygotowania na: PLACEK Z JABŁKAMI I BUDYNIEM
Na blachę wyłożyć 1 ciasto, na to pokrojony 1 kg jabłek.
Na jabłka wylać gorący budyń i przykryć drugim ciastem.
Piec ok. 40 minut. Gotowy na drugi dzień.
mąka | 0,5 kg |
jabłka | 1 kg |
żółtko jajek | 2 szt |
jajko | 1 szt |
margaryna | 1 szt |
cukier waniliowy | 1 szt |
kwaśna śmietana | 2 łyżki |
cukier puder | 200 g |
budyń śmietankowy | 2 szt |
mleko | 3 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 mały |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: