Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z indyka
Jak zrobić dobre kotlety mielone z indyka? Postaw na wysokiej jakości mięso i odpowiednie przyprawy oraz zioła. Wtedy smak kotletów z indyka będzie bardziej wyrazisty. Z jakimi przyprawami i ziołami komponuje się delikatne mięso z indyka? Koperek, majeranek, natka pietruszki, starta marchewka - to dodatki, które podbiją smak i aromat dania.
Do środka kotletów możesz też dodać szpinak, cukinię lub paprykę. Dodatek tych warzyw nada kotletom z indyka nie tylko ciekawego smaku ale też odmieni ich wygląd.
Kotlety mielone z indyka możesz smażyć na patelni lub grillu. Jeśli przygotowujesz je na obiad dla dzieci wybierz opcję gotowania na parze.
Kotlety z indyka podawaj z klasycznymi dodatkami: gotowanymi ziemniakami lub purée.
Do tego wybierz zieloną sałatę, świeże ogórki lub pomidorki.
Kroki postępowania
Dorzucamy posiekaną cebulkę i wciskamy 4 ząbki czosnku.
Do mięsa dodajemy 2 łyżki mąki pszennej i 2 kromki rozmoczonego i osączonego chleba.
Wbijamy jajko i wyrabiamy gładką masę. Odstawiamy do lodówki na 30min.
Smacznego!