Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki.
* 40 dag piersi z kurczaka
* 2 łyżki przyprawy pikantnej do kurczaka
* 1 papryka żółta
* 1 papryka czerwona
* 1/2 małej cukinii
* 8 pieczarek
* 30 dag boczku wędzonego
* 4-5 łyżek oleju
* 1 opakowanie przyprawy do grilla
Mięso opłukać i osuszyć,pokroić w grubą kostkę.Posypać przyprawą do kurczaka,wymieszać i włożyć do lodówki. Papryki umyć,wytrzeć i wykroić środki z nasionkami.Pokroić w dużą kostkę. Pieczarki opłukać,osuszyć i kroić na grube plastry. Cukinię umyć,wytrzeć i kroić na ok.0,5 cm pół plastry . Boczek wędzony kroić na niezbyt grube plastry wielkości kawałków kurczaka. Na patyczki do szaszłyków (najlepiej namoczonych w wodzie godzinę wcześniej) nadziewać na przemian np.paprykę żółtą,mięso,cukinię,boczek,pieczarkę,mięso,paprykę czerwoną,boczek,pieczarkę,mięso i paprykę lub cukinię. Gotowe szaszłyki delikatnie natłuścić olejem i posypać ze wszystkich stron przyprawą do grilla. Grillować ze wszystkich stron lub usmażyć na patelni,obracając aby dobrze się dosmażyły.