Na ciepło: Delikatne szaszłyki z indyka z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    400 g
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • pieczarki

    100 g
  • ananas świeży

    1 szt
  • cebula czerwona

    2 szt
  • cukinia

    2 szt
  • Grill - przyprawa ziołowa Prymat

    do smaku
  • musztarda sarepska Prymat

    do smaku
  • ogórki konserwowe SMAK

    do smaku
  • długie wykałaczki do szaszłyków

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z indyka umyć, usunąć ścięgna i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki, wymieszać w przyprawie ziołowej do dań z grilla i włożyć do lodówki. W między czasie przygotować warzywa i owoce: papryki pokroić w płaską kostkę, pieczarki oraz cebulę obrać i pokroić w ćwiartki, ananasa pokroić w kostkę, a cukinie w plastry. Przygotowane składniki nakłuwać po kolei na patyk – mięso, papryka, pieczarka, cebula, ananas, cukinia. Warzywa i owoce delikatnie oprószyć przyprawą ziołową i grillować. Gotowe szaszłyki podawać z musztardą sarepską PRYMAT oraz ogórkami konserwowymi SMAK.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 21.03.2018 15:52
Wyglądają bajecznie!
wojbor123 27.08.2016 23:20
Bardzo apetycznie wygląda, muszę to przetestować!
bcj 26.08.2016 14:42
Bardzo! Smaczne!
trufelek 18.08.2016 20:25
smacznie :)
tobi1989 28.07.2016 17:57
Fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat