Przepis i sposób przygotowania na: Piernik korzenny
Piec około 40-45 w temp. 170st.
Po upieczeniu można tylko posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową i ozdobić skórką pomarańczową.
miód płynny | 150 g |
cukier | 100 g |
milelone migdały | 25 g |
czekolada gorzka | 10 dag |
mąka | 20 dag |
skórka pomarańczowa | 2 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 szt |
jajko | 6 sztuk |
orzechy mielone | 25 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: