zapiekanka włoska

zapiekanka włoska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    1/2 opakowania
  • pomidory

    500 g
  • boczek wędzony

    200 g
  • pietruszka zielona

    3 łyżki
  • żółty ser starty

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowaćmakaron al dente,odcedzić,polać zimną wodą i odcedzić ponownie.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokrajać w ósemki.boczek pokroić w grubą kostkę,zrumienić,skwarki wymieszać z makaronem oraz pomidorami i pieprzem.Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem,wysypać bułką tartą,wlożyc makaron ze skwarkami,posypać serem,skropic tłuszczem,posypać połową zielanieny i zapiekac 30 minut.podać posypaną pietruszką,

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

20.10.2012 13:29
lubię taką

Pola5

17.05.2012 21:43
szybkie i pewnie pyszne danie :-)

gosia47-47

14.12.2011 07:00
bardzo dobre

Natalka1

21.07.2011 17:05
pycha

bami

07.07.2011 10:27
O. Super przepis! I prosty w wykonaniu :)

Agnik

28.05.2011 18:02
mniam

Małgorzata106

25.02.2011 21:30
pycha

mehia

19.09.2010 09:30
coś dobrego :)

aranka

15.09.2010 10:12
uwielbiam zapiekani

ewelina/bunia

26.08.2010 13:56
chyba wypróbuję w sobotę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat