Umytą i osuszoną pierś z kurczaka, kroimy w drobną kostkę, w misce polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Makaron noodle gotujemy według opisu na opakowaniu (w moim przypadku było to 4-6 minut liczone od wrzucenia do wrzącej wody). Paprykę myjemy i kroimy w cienkie paseczki, jeśli dodatkowo chcemy dodać kukurydzę, osączamy ją z wody a pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki). Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię z odrobiną oliwy z oliwek (łyżka, dwie stołowe wystarczy) i sosem sojowym – podsmażamy go na średnim ogniu przez 6 minut ciągle mieszając, tak żeby sos połączył się z makaronem, odstawiamy. Następnie po zdjęciu makaronu na patelnię wrzucamy kurczaka, smażymy 5-6 minut, mieszając, dodajemy paprykę (pieczarki, kukurydzę dodatkowo jeśli chcemy), smażymy następne 6 minut. Zmniejszamy ogień, dorzucamy na patelnię makaron, wszystko razem mieszamy i gotowe :] Smakuje równie dobrze na ciepło i na zimno. SMACZNEGO!