Ostra pasta paprykowa

Ostra pasta paprykowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chili suszone

    25 dag
  • zielona papryka suszona

    25 dag
  • oliwa z oliwek

    1 szkl
  • czosnek

    2 ząbki
  • kminek

    1 łyżka
  • kolendra

    1 łyżka
  • sól

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryczki chili włożyć do miski i wodą , tak aby były przykryte, na ok 20 minut.Osączyć, zachować 100 ml wody.
Włożyć do miksera, dodać przyprawy i czosnek., wlać połowę odstawionej wody.Zmiksować. Połączyć z 1/2 szklanki oliwy i solą.Tak samo postępować z zieloną papryką.Warstwami przełożyć pastę do słoików, pokryć cienką warstwą oliwy. Zakręcić i wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat