piergi ze śliwkami

piergi ze śliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto: mąka

    35 dag
  • jajko

  • mąka do podsypania

  • cukier do smaku

  • cynamon do smaku

  • kremówka

  • cukier waniliowy

  • Nadzienie:

    75 dag
  • śliwki węgierki

    75 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyrobić ciasto na pierogi i po rozwałkowaniu wycinać z niego krążki. Na każdym z nich układać śliwki i posypać cukrem z cynamonem. Dokładnie zlepić brzegi. Ugotować w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie ubić kremówkę z cukrem pudrem. Podawać ciepłe z kleksem śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat