Lasagne mięsne

Lasagne mięsne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    ząbek
  • oliwa

    2 łyżki
  • mielona wołowina

    50 dag
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka masło

    4 dag
  • mleko

    750 ml
  • gałka muszkatałowa

  • płaty makaronowe

    9
  • parmezan

    10 dag
  • cebula

    5 dag
  • marchew

    5 dag
  • seler

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa drobno pokroić. Pomidory wyjąć z puszki i rozdrobnić je. Na oleju podsmażyć mięso, warzywa, pomidory, koncentrat pomidorowy- dusić przez 15 minut i przyprawić do smaku.
Sos Beszamelowy
Stopić masło, oprószyć mąką mieszając podlać mlekiem, przyprawić solą, pieprzem, gałką. Trochę sosu nalać na dno formy. Wyłożyć dno płatami lasagne. Polać połową sosu, czynność wykonywać do wyczerpania zapasu. Posypać parmezanem. Piec 30 minut w temp. 175 stopniC

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa95

23.10.2011 11:44
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat