Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowy mazurek błyskawiczny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruche ciasteczka czekoladowe 1 paczka
masło 1/2 kostki
gorzka czekolada 3 tabliczki
woda 4 łyżki
koniak 4 łyżki
serek mascarpone 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowy mazurek błyskawiczny

W rondelku rozpuszczamy masło,dodajemy pokruszone ciastka i dokładnie mieszamy i rozkładamy cienką warstwę na dnie tortownicy.Do drugiego rondelka wlewamy wodę wkładamy pokruszone tabliczki czekolady i na małym ogniu chwilę podgrzewamy aby czekolada się rozpuściła następnie mieszamy z alkoholem zdejmujemy z ognia i mieszamy z serkiem mascarpone.Rozsmarowujemy masę czekoladową na spodzie.Zawijamy tortownicę w folię i wkładamy na trzy godziny do lodówki aby masa stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 07.10.2012 23:09
faktycznie szybko, a do czego ta woda
Krystyna32 04.09.2011 20:00
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak