Mleko,jajka,mąkę,szczyptę soli i 2 łyżki oleju wymieszać z oregano. Pomidory pokroić w plasterki,2 cebule w krążki. Ocet winny przyprawić solą i pieprzem (lubię dodać rodrobnione kapary). Dodać oliwę z oliwek i wymieszać. Sosem polać pomidory,oliwki i krążki cebulowe,przemieszać. Ogórek umyć,zetrzeć,posolić i odstawić na 10 minut,osączyć. Czosnek posiekać. Twaróg,jogurt,ogórek i czosnek wymieszać,przyprawić.
Olej rozgrzać,usmażyć naleśniki. Mięso usmażyć jedną posiekaną cebulą,dodać przecier,przyprawić i dusić 2 minuty. Wypełnić naleśniki i zapiekać 10 minut w temperaturze 150 stopni.
Podawać z przyprawioną sałatką i sosem jogurtowym.
Pyyycha!