Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa ziołowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 40 gram
pieczarki 150 gram
bulion 1 litr
żółtko jajek 1 szt
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
zielenina 350 gram
zioła 350 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa ziołowa

Zioła i zieleninę ( szczaw , mniszek, pokrzywa , szpinak, natka pietruszki , rzeżucha) starannie oczyścić i kilka razy przepłukać , zmiksować razem z drobno pokrojoną cebulą i ok 1/4 l wody . Dusić na rozgrzanym maśle 5 minut. Dodać drobno pokrojone pieczarki , mąkę . Stale mieszając wlać bulion , gotować 15 min. Śmietanę połączy z żółtkiem i połączyć z zupą .
Pod koniec gotowania można dodać ryż lub cienki makaron. Podawać przyozdobione świeżymy ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 19.12.2011 20:33
extra
Tika4444 04.10.2011 14:38
super przepis
berys18 30.09.2011 12:19
ciekawy pomysł
anemon 30.09.2011 08:08
Musi być smaczna, pachnąca ziołami zupa.
kate.500 26.09.2011 08:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak