Przepis i sposób przygotowania na: Opieńki z estragonem
Marynata:
zagotować 1 szklankę wody z przyprawami i ziołami, gotować do 10 min pod przykryciem, po tym czasie dodać ocet 6% i zagotować.
opieńki | 1 kg |
Zalewa: | |
ocet | 1 szklanka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
sól | 1 łyżka |
cukier | 1 łyżka |
ziele angielskie | 5-6 ziarenek |
Gorczyca biała cała Prymat | 1 łyżeczka |
estragon | 3 łyżeczki |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka ostra mielona Prymat | 3 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: