Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta czerwona
600 gramów -
jabłka
250 gramów -
mąka ziemniaczna
20 gramów -
sól
do smaku -
sok z cytryny
z 1/2 owocu -
Liść laurowy suszony Prymat
2-3 sztuki -
Ziele angielskie całe Prymat
2-3 ziarna -
cukier
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Glazurowana kapusta czerwona do obiadu
1. Kapustę oczyścić, opłukać i poszatkować.
2. Zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać sól, liście laurowe, ziele angielskie i ugotować.
3. Jabłka umyć, obrać, pokroić ma ósemki, usunąć gniazda niesienne.
4. Dodać do kapusty, pod koniec gotowania.
5. Kapustę doprawić: cukrem i sokiem z cytryny.
6. Ugotowaną kapustę oprószyć mąka ziemniaczaną i mieszając, ponownie zagotować.
Komentarze (0)