Glazurowana kapusta czerwona do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Oto przepis na glazurowana czerwoną kapustę - nieodzowny dodatek do obiadu śląskiego i ... nie tylko.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    600 gramów
  • jabłka

    250 gramów
  • mąka ziemniaczna

    20 gramów
  • sól

    do smaku
  • sok z cytryny

    z 1/2 owocu
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2-3 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2-3 ziarna
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kapustę oczyścić, opłukać i poszatkować.

2. Zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać sól, liście laurowe, ziele angielskie i ugotować.

3. Jabłka umyć, obrać, pokroić ma ósemki, usunąć gniazda niesienne.

4. Dodać do kapusty, pod koniec gotowania.

5. Kapustę doprawić: cukrem i sokiem z cytryny.

6. Ugotowaną kapustę oprószyć mąka ziemniaczaną i mieszając, ponownie zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat