Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazurowana kapusta czerwona do obiadu

5.0
(77)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Oto przepis na glazurowana czerwoną kapustę - nieodzowny dodatek do obiadu śląskiego i ... nie tylko.

Składniki:

kapusta czerwona 600 gramów
jabłka 250 gramów
mąka ziemniaczna 20 gramów
sól do smaku
sok z cytryny z 1/2 owocu
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 ziarna
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowana kapusta czerwona do obiadu

1. Kapustę oczyścić, opłukać i poszatkować.

2. Zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać sól, liście laurowe, ziele angielskie i ugotować.

3. Jabłka umyć, obrać, pokroić ma ósemki, usunąć gniazda niesienne.

4. Dodać do kapusty, pod koniec gotowania.

5. Kapustę doprawić: cukrem i sokiem z cytryny.

6. Ugotowaną kapustę oprószyć mąka ziemniaczaną i mieszając, ponownie zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak